Competitieresultaten


bowling-league-secretary

We publiceren de scores via http://www.leaguesecretary.com. Let op… Sinds januari 2018 vernieuwd! Een website speciaal gericht op de verwerking van bowlingscores en het inzien van die scores op verschillende manieren. Ook zijn hier o.a. teamindeling en banenschema’s te vinden. Er bestaat ook een mogelijkheid je simpel aan te melden door een e-mailadres achter te laten. Je krijgt dan een mail zodra er weer nieuwe scores zijn verwerkt.

Klik hierboven op het League Secretary logo om je prestaties te volgen. Vervolgens kan je in het menu je eigen league opzoeken. In de keuzes die je daarna krijgt kies je in de rechterkolom de vijfde optie van boven, ‘Standings’, voor de tussenstand. De overige opties zijn ook de moeite waard om eens te bekijken. Sommige keuzes zijn betaalde ‘Premium Membership’ opties. Die krijg je niet te zien met een gratis abonnement… maar dat mag de pret niet drukken.

Wat ook heel gaaf is… je kan een app voor Apple of Anroid installeren waar je al je league-gegevens kan terugvinden!

Veel plezier!

appstore

googleplay

 

 

 

 

Algemene informatie AVG
Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. (Zie de privacyverklaring van Bowling en Partycentrum Krimpenhof hier of die van CDE Software/LeagueSecretary.com hier!)

Met betrekking tot de persoonsgegevens die wij als Bowling en Partycentrum Krimpenhof verwerken voor Bowlingvereniging Krimpen aan den IJssel beperkt het zich tot voor- en achternaam en de behaalde scores in één of meerdere leagues van die betreffende persoon. Deze gegevens zijn via onze website publiekelijk terug te vinden bij LeagueSecretary.com. Wij gaan er bij inschrijving van uit dat u akkoord bent met de verwerking van deze gegevens, welke noodzakelijk zijn om in deze competitie het wedstrijdelement te kunnen waarborgen. Mocht u hier echter toch bezwaar tegen hebben, dan kunt u dit schriftelijk aangeven bij één van de bestuursleden van Bowlingvereniging Krimpen aan den IJssel.

Vragen en antwoorden m.b.t. de scoreverwerking…

Vraag: Hoe komt het dat bij sommige wedstrijden de totale pinfall van het team veranderd als we klaar zijn. Tijdens het spelen denk je als team net gewonnen te hebben, blijk je na afloop bij het overzichtsscherm net verloren te hebben.

Antwoord: Dit komt voor bij teams die tijdens de wedstrijd wisselen van speler. Dus bij een duo league met 3 (of meer) en bij een trio league met 4 (of meer) spelers meedoen. Het systeem rekent tijdens het spel bij de total pinfall met de handicaps van de spelers van de eerste game. Bij het overzichtsscherm na afloop wordt alles pas doorgerekend en kunnen er kleine verschillen ontstaan. Dit merk je met name als het verschil in totale pinfall van de teams bij de laatste game dicht bij elkaar ligt. Hier kunnen we niets aan doen. Dit is een software verhaal. De uiteindelijk uitslag klopt echter wel!

Vraag: Ik dacht een men-to-men gewonnen te hebben, maar nu ik de scores terugzie blijkt dit niet zo te zijn!

Antwoord: Dit kan met name aan het begin van het seizoen voorkomen. Je begint het seizoen met je nieuwe pasgemiddelde en daarbij behorende handicap. Zodra er 4 games bij de trio league en 5 games bij de duo league gespeeld zijn wordt je nieuwe gemiddelde en daarbij behorende handicap berekend. Het pasgemiddelde heeft vanaf dat moment geen invloed meer op het nieuwe seizoen van die league. Het gemiddelde wordt in het overzicht bijvoorbeeld aangegeven als bk165, wat betekent dat je ‘book average’ 165 is. Dit is je ingevoerde (book) pasgemiddelde (average) van het vorige seizoen. Normaal gesproken ga je dus je tweede league avond in met een nieuw gemiddelde en dus nieuwe handicap. Echter… bij de teams die met meer spelers op een avond spelen, en dus niet de vereiste 4 of 5 games spelen op die avond, starten de tweede avond dus nog met hun pasgemiddelde en dus handicap van het vorige seizoen. Dit kan een vertekend beeld geven bij de scores. Je kan op zo’n tweede avond dus met twee handicaps spelen. Het is wat verwarrend, maar wel de meest eerlijke manier…

Als voorbeeld de scores van week 2… hierboven heeft Rita de eerste 3 games tegen Ron gespeeld. Op basis van de ‘Old HDCP’ (handicap van de week ervoor) zou je zeggen dat Rita game 2 en 3 zou hebben gewonnen. Echter is game 1 bij Ron zijn vierde game van het seizoen en wordt hierna pas het gemiddelde en dus de nieuwe handicap van dit seizoen berekend. (Ron heeft in week 1 maar 3 games gespeeld!) Zolang er ‘bk’ voor de handicap staat, heeft een speler nog niet de vereiste 4 games gespeeld (5 bij de duo league). Ron had in dit geval in week 1 een score van 150/171/113 en scoort deze week de eerste game 135. Dit geeft een totaal van 569 en een gemiddelde van 142. Bij dit gemiddelde hoort een hcp van 54 waar hij game 2, 3 en 4 dus mee speelt. Dit wetende klopt het dat hij game 2 en 3 van Rita wint. Vaak zijn de verschillen niet zo groot en wordt het niet opgemerkt. In dit geval dus duidelijk wel en dat kan voor verwarring zorgen. Nogmaals… het lijkt vreemd en niet te kloppen… maar is de eerlijkste manier!